Українці несуть відповідальність за несплату боргів за комунальні послуги, незважаючи на воєнний стан у країні. Судова система за порушення дозволяє конфіскувати майно, навіть брудний посуд, як показала практика.

Комунальні підприємства регулярно подають позови проти боржників і виграють їх, а про те, які покарання передбачаються в таких випадках, має знати кожен. Розгляд справи з українцями можливий на тих територіях, де немає активних бойових дій та окупації.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Також, крім самої суми боргу, доведеться заплатити за витрати на судовий процес. Декілька днів тому "Запоріжжяобленерго" виграло суд у свого клієнта за несплату електроенергії. Він зобов'язаний віддати борг у 1570 грн та 2481 грн судового збору. У результаті сума становить 4051 грн.

Варто враховувати, що якщо українець не зможе сплатити борг, у нього можуть конфіскувати практично все, зокрема, старі сковорідки та посуд, поношений одяг та несправні меблі. За стандартами, на кожного члена сім'ї має залишитися лише певний набір посуду, одягу, а решту мають право вилучити та продати на торгах.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Майно українців на аукціоні, джерело СЕТАМ
Майно українців на аукціоні, джерело СЕТАМ

Майно українців на аукціоні, джерело СЕТАМ
Майно українців на аукціоні, джерело СЕТАМ

Були випадки, коли за комунальні борги на торги виставляли квартиру. Продаж здійснюється через онлайн-платформу, частину суми забирають у рахунок погашення заборгованості, а решту віддавали колишнім власникам житла.

Нагадаємо, чи впливає низька зарплата під час війни на розмір пенсії

Раніше ми писали про те, що українці дізналися, як знизити ціни за комуналку