У 2023 році деяких українців зобов'язали подавати декларації про майновий стан та доходи. Насамперед це стосується окремих категорій фізичних осіб, але список також поповнили ті, хто займається репетиторською діяльністю.
Якщо українець надає послуги репетитора, але не зареєстрований як ФОП, він має задекларувати свої доходи та сплатити податок.

Репетитор, фото buki.com
Репетитор, фото buki.com

Як нагадали у Головному управлінні Державної податкової служби у Рівненській області, до таких послуг належать:

  • виконання контрольних, курсових, дипломних робіт;
  • підготовка дітей до школи, незалежне тестування
  • вступ до навчальних закладів;
  • позашкільне навчання з будь-яких предметів.

Доходи від репетиторства оподатковуються на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. Також з цих доходів вираховується військовий збір, який становить 1,5%. Є обмеження у часі. Подати декларацію необхідно до 1 травня 2023 року, а сплатити податок державі – до 1 серпня 2023 року.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Є можливість подати декларацію про майновий стан та доходи в електронному вигляді або за місцем податкової адреси (реєстрації). У Центрі обслуговування платників кожен українець отримає безкоштовну консультацію та допомогу у заповненні необхідних документів.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, суми в чеках стануть нижчими? Як здешевлення палива може вплинути на вартість продуктів

Раніше ми писали, 10 050 гривень: деяким українцям підвищать розмір допомоги з безробіття

Як повідомляв Знай.ua, від 1800 грн на оплату комуналки: допомогу можуть отримати не тільки переселенці