Заплановані зміни уряду про заборону продажу алкоголю, цигарок та палива за готівку схвилювали багатьох, оскільки це може спровокувати подорожчання цих товарів, але в Держстаті поділилися даними, що ціни вже зросли на початку 2023 року, ще до введених правил.

Державна служба статистики України оприлюднила дані про те, як змінилася вартість алкоголю та цигарок у січні поточного року, провівши порівняння з груднем 2022 року.

Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел
Алкоголь дорожчає: фото з відкритих джерел

Ціни встигли злетіти, а у списку "лідерів" виявилося вино вітчизняного виробництва. Різниця склала 6,0% , і зараз його можна купити до 101,3 гривень за пляшку 0,7 літра.

У січні 2023 року також подорожчали міцніші напої, але не так суттєво. Вартість горілки зросла на 0,3% до 117,3 гривні за пляшку 0,5 літра. Пиво – на 2,0% до 29,1 гривень за пляшку 0,5 літра.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Водночас сигарети в середньому зросли у ціні приблизно на 1 гривню. Продукція преміум-класу на 1,4% до 83,8 гривень за пачку, а бюджетніший варіант, з фільтром вітчизняних марок - на 0,7% до 64,60 грн за пачку.

Ціни на алкоголь та сигарети, дані Держстат
Ціни на алкоголь та сигарети, дані Держстат

Варто зазначити, що за прогнозом, після нових правил уряду те саме вино коштуватиме на 4 гривні дорожче, а за міцніші напої доведеться віддавати на 20-30% більше.

Раніше ми писали про те, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться почекати щодня.

Як повідомляв Знай.ua, імпорт буде не по кишені? Чого очікувати від цін на овочі та фрукти після катастрофи в Туреччині

Також портал Знай.ua писав, щоб виписати на вулиці повістку, треба звати головного військкома: що українці не знають про мобілізацію