В українських супермаркетах змінилися ціни на деякі соціально важливі продукти, а саме рис, макарони та пшоняну крупу. Скільки коштує продукція у другій половині лютого, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У другій половині лютого у супермаркетах трохи подешевшали макарони, а також пшоняна крупа. У той же час рис трохи піднявся в ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Рис

Так, рис довгий у середньому пропонується по 75,38 гривні за кілограм, що дорожче на понад 2 гривні, ніж минулого місяця. Довгий пропарений рис також виріс за ціною, але менш помітно - 70,42 до 70,60 гривні за кіло. Круглий рис у середньому коштує 78,32 гривні за кіло. На місяць раніше цінник був на рівні 77,15 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Макарони

У середньому макарони можна купити за 27,30 гривні за кіло, тоді як минулого місяця цінник був на рівні 29,79 гривні за кіло. Ціни коливаються від 26,69 до 27,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Пшоно

Пшоняна крупа подешевшала з 30,57 до 28,80 гривні, але це стосується лише фасування в 1 кілограм. Якщо купувати 900-грамову упаковку, то заплатити у лютому доведеться більше — цінник зріс із 18,90 до 21,90 гривні.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.

Також наш портал інформував, ціни не рекордні, але продовжують зростати: кіло картоплі у лютому обійдеться українцям дорожче.

Крім того, ми писали, пару кіло відбірної яловичини чи свинини обійдеться дешевше: супермаркети здивували цінами на ковбасу.