В українських супермаркетах досить динамічно змінюються ціни на продукти харчування та здебільшого у бік зростання, але бувають і здешевлення. Так цього разу українцям показали нові цінники на популярну "молочку". Що можна придбати дешевше, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети змінили ціни на сметану, вершки та кефір. Деякі позиції додали у вартості, але є й ті, які можна взяти за вигіднішою ціною.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сметана

Сметана торгової марки "Президент" жирністю 15% станом на 22 лютого в середньому коштує 40,72 гривні за 350 грамів. Якщо порівнювати із січнем, то продукт зріс у ціні на 70 копійок. У той же час сметану торгової марки "Простоквашино" жирністю 20% можна купити за вигіднішою ціною, ніж минулого місяця - за 43,77 гривні замість 47,04 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вершки

Вершки торгової марки "Простоквашино" 10% подешевшали на кілька копійок – з 22,04 до 21,98 гривні за 200 мл. Ціни варіюються від 20,90 до 23,99 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Кефір

Кефір "Селянський" 2,5% коштуватиме українцям дорожче, ніж минулого місяця. Цінник піднявся з 37,90 до 38,12 гривні за 950 мл. Найдешевше продукт пропонується в мережі Auchan – 36,80 гривні, а найвищий цінник у мережі Novus – 39,99 гривні.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці відмовилися від деяких продуктів, на тлі подорожчання: що більше не побачимо на столах.

Також наш портал інформував, ціни зросли майже на половину: українців приголомшили подорожчанням моркви, цибулі та капусти.

Крім того, ми писали, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.