Українці, які мають мінімальні заробітні плати та дуже низький дохід на домогосподарство мають право отримати від держави допомогу на оплату ЖКП. Є нюанс, що обов'язковий відсоток платежу кожної сім'ї залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

Субсидія призначається виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та розраховується на всіх членів домогосподарства. Як бути, якщо зареєстроване (фактичне) місце проживання членів сім'ї відрізняється від адреси домогосподарства?

Про це нагадує прес-служба Пенсійного фонду України.

Призначення субсидій. Фото: скрін youtube
Призначення субсидій. Фото: скрін youtube

Відповідно до статті 3 Сімейного кодексу України, подружжя вважається сім'єю, навіть якщо дружина та чоловік у зв'язку з різними обставинами не проживають разом.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Окреме проживання може бути пов'язане з навчанням, роботою, лікуванням, доглядом за батьками, дітьми та іншими поважними причинами.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

При призначенні субсидії в такому випадку враховуються доходи всіх членів сім'ї домогосподарства, включаючи тих, хто проживає окремо від сім'ї.

З урахуванням цих обставин загальні доходи подружжя враховуються при призначенні житлової субсидії, крім випадків, якщо обом понад 60 років і вони проживають у сільській місцевості чи селищах міського типу.

Нагадаємо, в Україні самотнім матерям анулюють допомогу від держави: хто залишиться без грошей.

Раніше повідомлялося, що так зробить тільки сильна жінка: хто з українок отримає 730 гривень доплати до пенсії.

Також, набридли борги з опалення: як скоротити суми у платіжках на 30%.