За рік повномасштабної війни українці здебільшого спостерігали зростання цін на продукти, тож будь-яке здешевлення хоч трохи, але тішить. Так, цього разу супермаркети знизили ціни на печериці, з яких можна приготувати безліч смачних страв і влаштувати справжнє свято живота. Скільки зараз коштують гриби, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Печериці вважаються одними з найпопулярніших грибів і використовуються для приготування безлічі страв, наприклад, жульєна. Можна і просто посмажити їх із картоплею. Втім, у січні середня ціна на печериці досягла рекордної позначки 117,31 гривні за кілограм, тому не всі українці могли собі їх дозволити.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У другій половині лютого цінник на печериці трохи знизився. Станом на 23 лютого кілограм грибів у середньому коштуватиме вже 113,63 гривні. Найдешевше їх можна купити в мережі Auchan – за 108,90 гривні за кіло. Novus встановив цінник трохи вищим - 109 гривень за кілограм. Найдорожче печериці обійдуться в мережі супермаркетів Varus – 123 гривні за один кілограм.

Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін
Ціни на печериці. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал Знай повідомляв, хліб, соняшникову олію та сіль більше не можна купити за старими цінами: скільки коштують зараз популярні продукти.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети виставили нові ціни на цитрусові фрукти: скільки доведеться викласти за вітаміни.