Нумізмати в Україні знаходять рідкісні монети та купюри, щоб потішити однодумців та здивувати звичайних мешканців знаннями та тим, що за маленькі монетки можна отримати солідну суму грошей.

Цього разу на сайті Violity, де пропонують виставляти лоти з рідкісними монетами, виставили на продаж монету номіналом в 1 копійку, 1992 року випуску. Власник рідкісної монети просить за неї 13 503 грн, обумовлюючи ціну тим, що таких монет залишилося серед любителів надзвичайно мало.

Монета. Фото: Violity
Монета. Фото: Violity

Рідкісним є штам, яким карбувалася монета, це 1.35АА. Власник затверджує, що на сьогодні залишилися лічені екземпляри монети.

Монета. Фото: Violity
Монета. Фото: Violity

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Монета виготовлена з нержавіючої сталі і виглядає як нова. Дефектів ця 1-копійкова монета також не має. За словами продавця, він готовий її передати новому власнику під час особистої зустрічі у Борисполі, або відправити Новою поштою.

Особливістю штампа 1.35АА є тонкі літери на реверсі, дрібні ягоди на гронах, а на реверсі монети напис "Україна" викарбуваний тонкими літерами, верхівки дубового листя з обох боків східчасті, зерна замкнуті. Гурт монети – гладкий.

Нагадаємо, ми писали, що 18 тисяч за унікальні 10 копійок: пора трусити скарбничку, в чому секрет монетки.

Як повідомляв "Знай.ua" може валятися у вас у кишені: за яку українську монету готові заплатити 15 500 грн.

Також "Знай.ua" інформував, купюри липнутимуть тільки так: що потрібно зберігати в гаманці для притягування грошей.