Українцям доступний вигідний варіант для покупки американського долара, але Національний банк запровадив певні обмеження.

НБУ надав жителям України можливість придбати долар в онлайн режимі за привабливим курсом, який відрізняється від того, що пропонують в обмінниках. Проте є конкретні ліміти – в одні руки дають не більше 100 тисяч гривень.

Кредит, долари - фото Мигранту мир
Кредит, долари - фото Мигранту мир

Про це розповів економіст Любомир Остапів. Наприклад, у великих monobank та ПриватБанку курс зафіксований у районі 37,50 гривні за один долар. У той же час, до початку осені в обмінниках валюту можна придбати за 39,60 гривень.

"Тому якщо хтось хоче купити валюту за досить вигідним курсом, то це можна зробити онлайн", - зазначив економіст.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Також Остапів дав українцям рекомендації щодо того, чи варто купувати валюту нині, або краще зачекати.

"Я не думаю, що якийсь пересічний українець буде чекати, що курс гривні до долара буде становити не 37, а 30 грн", - натякнув він.

Обмін валют, скріншот: YouTube
Обмін валют, скріншот: YouTube

Слід зазначити, що експерти позитивно налаштовані щодо ситуації на валютному ринку навесні. Курс може почати стрімко зростати лише в тому випадку, якщо будуть затримки з надходженнями фінансування, але загалом очікується стабільність.

Нагадаємо, українцям готують нові перевірки: кого і за що можуть позбавити соцвиплат

Раніше ми писали про те, що безробітним українцям виплатять по 100 тисяч гривень: хто може розраховувати на допомогу