Цього року в Україні опалювальний сезон неймовірно складний, але оскільки у березні та квітні за прогнозом синоптиків температура повітря ще буде низька, багатьох цікавить, коли ж він закінчиться, і чи зміняться ціни.

На всі запитання відповів голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов в інтерв'ю журналісту ICTV. Синоптики прогнозували, що в перші місяці весни буде ймовірне похолодання, а від цього залежить дата закінчення опалювального сезону.

Електроопалення, скріншот: YouTube
Електроопалення, скріншот: YouTube

Це підтвердив і Чернишов. Він зазначив, що комунальники при відключенні тепла у багатоквартирних будівлях відштовхуватимуться від температур у навколишньому середовищі.

"Для приватних будинків газ постачається постійно, протягом усього року, і рішення щодо його опалення приймається безпосередньо власником цього будинку. Щодо багатоквартирних об’єктів, то є постачання централізованого тепла, де воно виробляється теплокомуненерго, і є додатковий об’єм газу для приготування їжі, тобто той, що є в конфорках. Він також постачається протягом усього року", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Є сподівання, що органи місцевого самоврядування зможуть обмежити постачання газу на початку квітня, проте великі компанії зобов'язані враховувати фактор температури повітря.

Весна, скріншот: YouTube
Весна, скріншот: YouTube

"Якщо буде холодно, то, безумовно, теплопостачання триватиме. У цьому немає жодної загрози", - заявив Чернишов.

Протягом 2023 року також потрібно економити газ, а ціни на ресурс не змінюватимуться, незалежно від його юридичного чи фактичного завершення опалювального сезону, як повідомив Чернишов.

Нагадаємо, скільки українці платитимуть за газ у березні: компанії назвали актуальні тарифи

Раніше ми писали про те, що призначення субсидіъ: українцям пояснили, що трапиться, якщо в їх декларації виявлять помилку