На сайті Верховної Ради зареєстровано законопроект №9020, який пропонує встановити покарання у вигляді штрафів від 17 тисяч гривень за буріння свердловин.

Цей законопроект може ставитись до мешканців сіл та власників дачних ділянок, оскільки ініціатори пропонують запровадити ліцензування діяльності на буріння свердловин для видобутку підземних вод.

Село, скріншот із відео
Село, скріншот із відео

Якщо проект буде ухвалено депутатами, то в Україні буде встановлено, що такий вид діяльності підлягає ліцензуванню. Ці ліцензії потрібно буде отримувати у Держгеонадра. Там повідомляється, що це допоможе позбавитися незаконної діяльності з буріння артезіанських свердловин.

Законопроект пропонує внести до Кодексу України про адміністративні правопорушення зміни та штрафи. Зокрема, за буріння свердловин для видобутку підземних вод без ліцензії на провадження відповідного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню згідно із законом, передбачено штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а у разі повторного порушення – від 51 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також за незабезпечення ліквідаційного санітарно-технічного тампонажу свердловин для видобутку підземних вод після припинення їх використання передбачено штраф від 34 до 51 тисяч гривень, а за повторне порушення протягом року – до 68 тисяч гривень.

Нагадаємо, доведеться заплатити до 3655 грн: за які правопорушення українці з березня сплачуватимуть штраф

Як повідомляв "Знай.ua", Боги почули наші молитви: в Україні водіям пом'якшили покарання за ГБО, можна спокійно їздити

Знай.ua писав, виїзд за кордон на авто: водіям нагадали про спеціальний режим, список документів