Аграрний сектор України сильно постраждав через повномасштабне російське вторгнення, тому продукти тваринного походження помітно зросли в ціні. До цієї категорії входить і молоко, на яке в перші дні березня змінилися ціни в українських супермаркетах. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

Повномасштабна війна принесла багато горя та біди, зокрема, сильно вдарила по економіці України. Внаслідок бойових дій було зруйновано та пошкоджено багато ферм, помітно скоротилося поголів'я худоби. Через це цінники у магазинах, зокрема на молоко, помітно зросли. Втім, у перші дні березня продукт став дещо доступнішим.

Молоко, скриншот: YouTube
Молоко, скриншот: YouTube

Так, станом на 3 березня молоко торгової марки "Простоквашино" 1% у середньому пропонується по 38,57 гривні за 900 мл. У лютому цей продукт продавався по 38,60 гривні. Найдешевше це молоко можна купити в мережі Auchan – 36,80 гривні, найвищий цінник у мережі Novus – 41,99 гривні.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Молоко торгової марки "Яготинське" 2,6% подешевшало помітніше - з 38,75 до 36,91 гривні за 900 мл. Цінники на продукт коливаються у діапазоні від 31,90 до 40,46 гривні. Найдешевше це молоко пропонується в мережах супермаркетів Auchan та Novus.

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети підняли ціни на крупи: скільки доведеться викласти за кіло гречки та рису.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що продуктивність ферм знизилася: в Україні фіксують зростання цін на молоко.