Великий піст, який вважається найдовшим і найсуворішим із усіх. У цей час треба подбати не лише про тілесне, а й про духовне очищення.

Які молитви радять читати у цей період, щоб релігійну традицію не перетворити на банальну дієту?

Великий піст – це підготовка до Великодня. Віруючі сягають єднання з Богом і очищають свою душу від гріхів. Хтось думає, що в пост достатньо відмовитися від заборонених продуктів, проте без молитви не буде користі для душі.

Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона
Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона
Молитва. Фото: Галерея Київ. Чудотворна ікона

Ранкова молитва під час Великого посту:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Господи Боже, будь милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їхніх злодіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!"

Увечері також треба помолитися, особливо перед сном, щоб попросити допомоги у Бога.

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Вечірня молитва під час Великого посту

"Господь Бог, Творець всього живого на землі і Царю Небесний, прости мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий(a), не втрачаю віри в Тебе. Вірю, що визволиш ти мене від гріхів і очистиш душу мою. Щодня надіюсь я на захист твою. Почуй молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь".

Нагадаємо, що архангел Михайло захистить кожного з цією молитвою: "Зміцни благодаттю Господньою слабку волю і...".

Також стало відомо про найважливіші молитви для українців у цей час: слова до Бога, які наблизять мир та спокій.