В Україні ціни продовжують поступове зростання, але в деяких випадках від кількості нулів в ціннику українці втрачають дар мовлення. На прилавках супермаркетів почала з'являтися полуниця, ціни на улюблений фрукт захмарні.

У супермаркетах України з'явився несезонний продукт, проте посмакувати ним зможуть далеко не всі. Ціна за кілограм становить 600 грн. Проте на честь 8 березня зробили знижку та торгують по 459 грн. за 1 кг. Про це повідомляє тг-канал "Всевидяче око".

Полуниця. Фото: скриншот Telegram
Полуниця. Фото: скриншот Telegram

Варто нагадати, що купуючи полуницю у несезон, можна позбавитися не лише круглої суми, але й здоров'я. Відомо, що в ранній ягоді може бути перевищений рівень нітратів. Нітрати сприяють розвитку патогенної кишкової мікрофлори, яка виділяє в організм людини токсини, в результаті чого відбувається отруєння організму.

Як нагадують експерти, полуниця — ягода, яка швидко псується. За словами фахівців, полуниця зберігає свої смакові якості приблизно вісім годин, за умов кімнатної температури.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Полуниця. Фото: скриншот Telegram
Полуниця. Фото: скриншот Telegram

Не варто купувати ягоду, яка лежить на прилавку 2-3 дні або довше: швидше за все, її обробили хімічними препаратами. Якщо ви все-таки купили ранню полуницю, перед вживанням її слід ретельно і довго промити проточною водою.

Нагадаємо, ми писали, що сир зберігатиметься набагато довше: покладіть поруч у холодильнику один продукт.

Як повідомляв "Знай.ua" смачні котлети з булгуру, які анітрохи не поступаються м'ясним: як легко урізноманітнити пісне меню.

Також "Знай.ua" інформував, коли заморські продукти не по кишені: чим замінити авокадо та червону рибу.