Родичі покійного пенсіонера мають змогу подати заяву на недоотриману пенсію. Для цього доведеться зібрати низку документів та подати заяву безпосередньо в сервісному центрі або в онлайн-режимі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Про це пише "Соціальна платформа".

Перед тим, як подавати заяву на недоотриману пенсію померлого пенсіонера, його родичам потрібно зібрати низку документів, а саме свідоцтво про смерть; документи, що підтверджують родинні стосунки із померлим пенсіонером; документ, що засвідчує особу заявника; реквізити банківського рахунку.

Пенсійний фонд. Фото: скрін youtube
Пенсійний фонд. Фото: скрін youtube

Також родичам доведеться надати паспорт чи інші документи, які зможуть довести їхнє проживання із пенсіонером на день його смерті. Якщо серед членів сім'ї померлого пенсіонера є непрацездатні, їм доведеться надати документи, які підтверджують, що вони перебували на його утриманні.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Органи Пенсійного фонду сплачують недоотриману пенсію на банківський рахунок заявника. Якщо отримати гроші на банківську картку немає можливості, то можна отримати через міжнародну платіжну систему "Швидка копійка". Для цього потрібно підійти до найближчого відділення "Ощадбанку" та надати ідентифікаційний код із паспортом.

Раніше портал Знай повідомляв, індексація пенсій, очікування та реальність: частина людей не отримала обіцяної надбавки або отримала мізер.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, ми писали, у Мінсоцполітики пояснили, кому не мали наміру індексувати пенсії: що чекати з 1 квітня.