Надлишок холестерину в організмі людини призводить до утворення жовчних каменів, "засмічення" судин, порушень обміну речовин.

Експерти клініки Майо відзначили, що ці шкірні новоутворення можуть з'являтися і на інших ділянках обличчя. Якщо ви їх помітите, необхідно негайно перевірити рівень холестерину. Про це пишуть на порталі medicalanswers.com.ua.

Надзвичайно високий рівень холестерину призведе до ксантелазми — жовтувато-помаранчевих наростів на повіках. Зазвичай безболісно, варто перевірити, чи є у вас вже декілька.

Ознаки поганого холестерину. Фото: Youtube
Ознаки поганого холестерину. Фото: Youtube

На думку медиків, такі нарости є ключовим показником того, що ви схильні до високого ризику серцевого нападу або інсульту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Лікар може призначити статини, які працюють шляхом зниження кількості холестерину, виробленого організмом.

Високий рівень холестерину також можна визначити по погляду людини. Видима сіра або біла дуга над рогівкою може вказувати на високий рівень холестерину. Ця дужка може з часом стати повноцінним кільцем навколо райдужної оболонки ока. У пацієнтів у віці до 45 років, це може бути попередженням про високий рівень холестерину.

Ознаки поганого холестерину. Фото: Youtube
Ознаки поганого холестерину. Фото: Youtube

Щоб знизити рівень холестерину, разом з ліками необхідно внести наступні зміни:

  • Вживання менш жирної їжі
  • Більше вправ
  • Відмова від куріння
  • Скорочення вживання алкоголю

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що Україна переходить на літній час: як підготувати організм до змін та звести стрес до мінімуму.

Як повідомляв "Знай.ua" чому потрібно додати насіння льону до свого раціону: стільки користі ніщо не дасть.

Також "Знай.ua" інформував, ліки можна отримати абсолютно безкоштовно: як дізнатися, де їх взяти.