На сторінці одного українського військовослужбовця кілька днів тому з'явилася інформація про те, що у Міністерстві оборони "останньою" проблемою під час повномасштабної війни є неголені воїни ЗСУ.

Він надав скріншот листування щодо документів, необхідних при поданні заяви на посвідчення учасника бойових дій.

— Здрастуйте, мені перекинули ваші документи для УБД. У вас тільки 2 людини поголені. Фото з бородою комісія не прийматиме.

— Нехай пишуть офіційну відмову, чи зробимо цей прецедент відомим на всю Україну.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Незважаючи на те, що людина так може ходити все свідоме життя (з бородою). Таким чином, згідно з уже старими правилами комісії Міноборони, ні живі, ні загиблі воїни ЗСУ, включаючи розстріляного героя Олександра Мацієвського, не підлягали одержанню посвідчення УБД.

"Це про відверту "совківщину" та неповагу. Якщо така воля Міністерства оборони України та Резнікова Олексія, якщо я загину і в мене залишиться голова, дозволяю мене поголити та сфотографувати, як забажаєте потрібним", - пише військовослужбовець.

Олександр Кабанов, скріншот: Instagram
Олександр Кабанов, скріншот: Instagram

Однак згодом він змінив публікацію. У ній міститься інформація про термінове роз'яснення щодо вимог до фотографій – тепер можна надсилати знімки з бородою.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України ховає кілограми грошей під ліжком: промовисте відео

Як повідомляв "Знай.ua", індексація, зростання пенсій, виплати військовим: що зміниться для українців з березня 2023 року

Знай.ua писав, харківський мажор і аматор "Майбахів" Олександр Войтенко пафосно подарував один дрон військовому (оновлено)