В Україні зберігається тенденція до подорожчання молочної продукції, зокрема твердих сирів. Нові цінники в супермаркетах натякають, що незабаром цей продукт можна буде дозволити собі лише у свята. Як змінилася вартість сиру у першій половині березня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Повномасштабна війна завдала великої шкоди аграрному сектору, що не могло не вплинути на кінцеві цінники в магазинах. У тому числі помітно піднялася вартість одного з найпопулярніших продуктів – твердого сиру.

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Так, станом на 14 березня сир твердий торгової марки "Звени Гора" голландський 45% у середньому коштує 437,73 гривні за кілограм. У лютому середній цінник був майже на 9 гривень нижчим – 428,82 гривні за кілограм. Вартість цього продукту зараз коливається в межах 419,00-457,50 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% 285 грамів виріс у ціні з 129,71 до 134,00 гривні.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Водночас сир твердий "Комо" російський 50%, навпаки, подешевшав. Продукт у середньому пропонується по 356,00 гривні за кілограм, що майже на 28 гривень дешевше, ніж минулого місяця.

Раніше портал Знай повідомляв, весна прийшла, але шашлик скасовується: в українських супермаркетах різко подорожчало м'ясо та сало.

Також наш портал інформував, у магазинах не проштовхнеться: українцям пообіцяли зниження цін на популярні продукти.

Крім того, ми писали, соняшникова олія та яйця в Україні продають тепер за новими цінами: скільки коштуватимуть популярні продукти.