Українцям відкрили доступ до послуги, яка дозволяє зробити благодійний внесок пенсіонерам, щоб фінансово підтримати їх у такий тяжкий час та підвищити виплати.

Тепер будь-який бажаючий віком від 16 років має можливість допомогти пенсіонерам. Внески можуть бути зроблені на користь конкретної людини, яка вже отримує пенсію та має рахунок у Пенсійному фонді, або знеособлено.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зробити благодійний внесок можна через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду:

  • Заходимо на веб-портал.
  • У правому верхньому кутку обираємо розділ "Благодійні пожертвування".
  • Заповнюємо потрібні поля.

Якщо пожертвуєте для конкретного пенсіонера, необхідно вказати суму, прізвище, ім'я та по батькові одержувача, а також його реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). Якщо ви хочете допомогти всім пенсіонерам, вкажіть тільки суму.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще
  • Далі оплачуємо через Portmon та вводимо дані банківської картки.

Благодійний внесок для пенсіонерів, скріншот
Благодійний внесок для пенсіонерів, скріншот

Людина вже наступного місяця отримає персональну надбавку до пенсії у розмірі 70% від внесеного внеску. 30% суми піде в "загальний кошик ПФУ" для людей із найменшими виплатами.

Раніше ми писали про те, що українцям видають сертифікати на безкоштовні продукти, ліки та паливо: як залишити заявку

Як повідомляв Знай.ua, українці з боргами за комуналку мають право оформити субсидію: що для цього потрібно

Також портал Знай.ua писав, у яких випадках військові втрачають право на компенсацію після отримання поранення чи інвалідності: важливі нюанси