В Україні військові проходитимуть обов'язковий випробувальний термін для того, щоб продовжити службу у Збройних Силах чи інших формуваннях. Це стосується не всіх громадян, а лише тих, кого вперше взяли на військову службу.
В уряді ухвалили відповідний законопроект №8169 про виконання військового обов'язку та проходження військової служби. "За" проголосували 262 народні депутати, як повідомили члени партій "Голос" - Ярослав Железняк та "ЄС" - Олексій Гончаренко.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube
Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Якщо військовослужбовці успішно пройдуть випробувальний термін до 6 місяців, вони продовжать службу за контрактом.

"Військовослужбовці, яких визнано такими, що успішно пройшли випробування, продовжують проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України або інших військових формуваннях", – заявили нардепи.

Проте шість місяців випробувального терміну мають пройти українські військові, а для іноземців він встановлений у два місяці.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Згідно із законопроектом, порядок проведення випробувального терміну встановлюватиметься відповідними положеннями про проходження військової служби та іншими нормативно-правовими актами, якщо інше не передбачено законом України.

Раніше ми писали про те, що військовий експерт розповів, коли ЗСУ підуть у контрнаступ і доки дійдуть: у червні їх не зупинитиме.

Як повідомляв Знай.ua, росіянам на кордоні з Україною пропонують купувати ППО: обслуговування входитиме до комунальних послуг

Також портал Знай.ua писав, що чи зайдуть ЗСУ до Білгорода та Курська? Експерт розповів, навіщо росіяни будують там лінію оборони