Триває війна проти РФ, яка розпочалася у 2014 році (9 років тому) з окупації Криму та частини Луганської, Донецької областей.

За цей час Україна втратила найкращих синів, які вступили до лав ЗСУ, щоб захистити Батьківщину від супротивника. Проте лишаються воїни, які продовжать жити. І дуже важливо пам'ятати про їхній подвиг.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Наразі варто нагадати, що учасникам бойових дій (УБД) призначено доплату до пенсійних виплат – такі громадяни отримують щомісяця +500 гривень.

Українські військовослужбовці мають право на дострокове пенсійне забезпечення, якщо брали участь у збройних сутичках. Ті, хто має статус УБД, можуть отримати пенсію у 55 років для чоловіків та 50 років для жінок. Крім того, цього року таким пенсіонерам призначено доплату до пенсій у розмірі 500 гривень.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Щодо стажу для пенсії жінкам необхідно мати щонайменше 20 років, а чоловікам – щонайменше 25 років стажу. Важливо враховувати, що військовий стаж дорівнює страховому стажу.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Станом на 1 грудня 2022 року доплата до пенсії учасникам військових операцій становить 25% прожиткового мінімуму, тобто 523,25 гривні. Закон "Про покращення матеріального становища учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни" від 2004 р. передбачає цільову грошову допомогу у розмірі 40 гривень.

Варто зазначити, що пенсія учасника військових операцій не може бути меншою за 210% прожиткового мінімуму. Таким чином, на сьогоднішній день їхню пенсію встановлено на рівні не менше 4 395,30 гривні.

Нагадаємо, у ПФУ підрахували, наскільки більше грошей виплатили пенсіонерам за березень: йдеться про мільярди

Як повідомляв "Знай.uа", у Мінсоцполітики пояснили, кому і наскільки перерахують пенсію з 1 квітня

Знай.uа писав, сотні вистачить? Українцям, які оформили пенсію у 2020-2022 роках, розповіли про нові "бонуси"