Українці останнім часом хоча б раз, але ставили собі питання "А де ж подівся коонавірус?".

Адже нас так лякали нещадною хворобою, аж раптом, різко. з початком війни начебто кудись і зник цей Covid-19. Насправді, нікуди він не зник і люди продовжують гинути від цієї хвороби. Більш того. у багатьох країнах тільки недавно дозволили з'являтися без масок у громадських місцях. Хоча деякі жителі все ще продовжують носити їх заради своєї безпеки.

Коронавірус. Фото: скріншот youtube
Коронавірус. Фото: скріншот youtube

А зараз і зовсім з'явилася нова інформація щодо коронавірусу.

Всесвітня організація охорони здоров'я оновила рекомендації щодо вакцинації від коронавірусу. Зміни були зроблені після врахування імунітету, який багато людей провели через вакцинацію або інфекцію.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Переглянуті рекомендації включають три рівні класифікації – високий, середній та низький. Рівень групи визначає місце у списку пріоритетів вакцинації.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

До "високопріоритетної" групи входять медичні працівники, люди похилого віку, люди з хронічними захворюваннями, такими як діабет і хвороби серця, люди з ослабленою імунною системою та вагітні жінки.

Експерти рекомендують, щоб люди цієї групи отримували додаткову планову ревакцинацію через шість або 12 місяців після останньої вакцинації.

Карантин. Фото: РБК-Україна
Карантин. Фото: РБК-Україна
Карантин. Фото: РБК-Україна

До групи "середнього пріоритету" входять здорові дорослі до 60 років, а також діти та молоді люди з основними захворюваннями. Особам цієї групи рекомендується отримати лише першу серію ревакцинацій. Експерти кажуть, що додаткові бустери безпечні, але вони зазначають, що користь для здоров'я людей від їхнього прийому "порівняно низька".

Групу низького пріоритету складають здорові діти та підлітки. Експерти кажуть, що залишать рішення про вакцинацію цієї групи на розсуд кожної країни.

Вакцинація. Фото: YouTube
Вакцинація. Фото: YouTube

Нагадаємо, що винен не лише коронавірус: від чого найчастіше вмирають українці – МОЗ.

Раніше ми повідомляли, чи безпечно робити кілька щеплень за один день: у МОЗ зробили попередження.