Пологи в Україні коштують набагато дешевше, ніж у Європі, але ціни все ж таки трохи "кусаються". Навіть незважаючи на війну, люди планують вагітність та активно готуються до батьківства. Перед цим буде корисно дізнатися, скільки коштуватимуть різні процедури.

Жінки можуть розраховувати на різні безкоштовні послуги та аналізи при постановці на облік у жіночій консультації. У них входять аналізи крові, електрокардіограма, на ВІЛ, сифіліс та багато інших. Але заплатити за обов'язкові аналізи все ж таки доведеться - на гепатит B коштує - 250 грн, а гепатит С - 500 грн.

Вагітна українка, скріншот: Youtube
Вагітна українка, скріншот: Youtube

Ультразвукове обстеження роблять безплатно, але жінці можуть запропонувати пройти його "на кращому обладнанні". Ціна питання – від 300 до 750 грн.

Ряд безкоштовних послуг входить до пакету "Медична допомога". До списку входить кесарів розтин, епідуральна анестезія та багато іншого. Батьки мають право обирати свого лікаря, який супроводжуватиме їх у період вагітності та пологів, але розцінки індивідуальні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Після проходження всіх обстежень та аналізів, на 36 тижні необхідно підписати "Обмінну карту" у обраному вами пологовому будинку. Важливо, щоб із установою було укладено договір із НСЗУ на медичну допомогу під час пологів. На народження дитини потрібно купити речі, є список рекомендованих лікарями.

Новонароджені, кадр з відео
Новонароджені, кадр з відео

А ось усі необхідні ліки входять до пакету "Медичної допомоги при пологах" за Програмою медичних гарантій, тому купувати їх не потрібно. Є вибір, перебувати у платній чи звичайній палаті. За більш комфортний варіант доведеться заплатити від 600 до 1300 грн на добу. А ось прайс на пологи, доставку до пологового будинку та список речей у кожного індивідуальний.

Нагадаємо, у МОЗ заспокоїли українців на рахунок е-рецептів: в аптеки бігти не потрібно

Раніше ми писали про те, що пенсію щодо інвалідності проіндексували не всім: хто залишився з мізерними виплатами