Початок весни для українців був непередбачуваним. Після аномального тепла в областях випав сніг, а швидкість вітру сягала рекорду. Синоптики вже склали прогноз погоди на другий місяць весни – квітень.

В Укргідрометцентрі повідомили, що у квітні 2023 року в середньому температура повітря в Україні буде в межах від 9 до 13 тепла. Це на 1-1,5 градусів вище за норму.

Весна, скріншот: YouTube
Весна, скріншот: YouTube

Зазвичай у Карпатах у цей час розпочинається сезон дощів, а чим ближче до гір, тим холодніше, але температура очікується близько 7-8 градусів тепла. Синоптики зазначили, що це 2 градуси вище за норму. У квітні прогнозують місячну кількість опадів 30-52 мм, у Карпатах 60-89 мм, що у межах норми.

Раніше народний синоптик Станіслава Щедріна висував прогноз, що на початку квітня очікується похолодання. Зокрема, у Карпатах можливий сніг, а на решті території країни весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні розпочнеться тенденція майже літньої погоди.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

Якщо зважати на дані багаторічних спостережень, середня місячна температура повітря у квітні в районі 7-11 градусів тепла, в горах 2-6 ​​градусів тепла. Абсолютний мінімум 3-16 градусів морозу, у північно-східних областях та в Карпатах 17-22 градусів морозу, а ось абсолютний максимум – 26-33 градусів тепла, у горах 21-2 градусів тепла.

Раніше ми писали про те, хто з українців під час воєнного стану може не платити комуналку: треба лише взяти довідку

Також портал Знай.ua писав, що це не жарт: з 1 квітня в Україні частина пенсіонерів може претендувати на додаткові виплати