Українці у соціальних мережах діляться своїм досвідом щодо отримання штрафів від поліції. І зараз не про водіїв, пішоходи стали "частіше порушувати правила дорожнього руху". Виявляється, що у судових розглядах "представники Феміди" стають на бік правоохоронців та ухвалюють рішення про законність таких санкцій.

Про це українцям вирішили нагадати експерти на порталі Ampercar.

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

Відповідно до ч.1 ст.127 КУпАП перехід пішоходами проїжджої частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху передбачають накладення адміністративного штрафу у розмірі 255 грн.

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами юристів, ставлення поліції до пішоходів-порушників змінилося. Якщо пішохід порушив правила, то він має відповідати як і водій.

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

Дотримання пішоходами правил зменшить кількість ДТП, які часто трапляються з вини самих пішоходів, зазначають експерти.

Ще важливо пам'ятати той факт, що в Україні цього року можуть посилити покарання за перевищення швидкості. Також цього року планують повернути штрафні бали за порушення правил дорожнього руху. Ну і ще один важливий момент, 2023 року уряд може повернути в Україні обов'язковий техогляд легкових авто.

Нагадаємо, доведеться віддати мінімум 500 грн: водіям нагадали, за яку звичку доведеться сплатити штраф.

Раніше повідомлялося, що бензин майже по 60: що буде з цінниками на АЗС після повернення довоєнних податків на паливо.

Також, не бійтеся техогляду, все одно доведеться пройти: коли українським водіям треба везти авто на перевірку.