Колишній народний депутат України, бізнесмен і диякон УПЦ МП Вадим Новинський 2 квітня служив у найбільшій російській православній церкві Цюриха у Швейцарії.

Журналісти "Радіо Свобода" знайшли в Цюриху екснардепа Вадима Новинського. Новинський заявив, що до Швейцарії приїхав з Німеччини, а до цього був в Україні.

Вадим новинський. Фото: скриншот Youtube
Вадим новинський. Фото: скриншот Youtube

Ситуацію з виселенням УПЦ МП з Лаври він називає "беззаконням", але повертатися для підтримки Павла не збирається.

Новинський розповів журналістам, що зараз "ніде не живе", а у Німеччину взагалі "прийшов пішки".

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На запитання, чим він наразі займається, Новинський відповів, що "працює на мир в Україні". Водночас він звинуватив українську владу в тиску на УПЦ МП, зокрема в тому, що держава нібито вимагала від цієї церкви з'єднатися з ПЦУ й передати їй усі лаври та монастирі.

Вадим новинський. Фото: скриншот Youtube
Вадим новинський. Фото: скриншот Youtube

Журналісти зазначили, що навколо церкви в Цюріху висять українські прапори та портрет Володимира Зеленського. Відомо, що у 2002 році цю парафію "Храм Воскресения Христова" РПЦ освячував гундяєв.

Влітку минулого року Верховна Рада 295 голосами проголосувала за зняття повноважень нардепа Вадима Новинського.

Нагадаємо, ми писали, що 2 квітня у Санкт-Петербурзі підірвали кафе Пригожина: загинув відомий російський воєнкор.

Як повідомляв "Знай.ua" Хмельницький розхитує через побиття військового в церкві УПЦ МП: біля храму збираються люди та поліція, мер видав розпорядження.

Також "Знай.ua" інформував, що росіяни та білоруси навчилися дурити турецьку міграційну службу, а потім насміхають з них.