Новому перерахунку – бути: Шмигаль розповів, у кого з пенсіонерів виростуть виплати

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

В Україні відбудеться новий перерахунок пенсій, який торкнеться близько 600 тисяч громадян. Виплати перерахують в автоматичному режимі, тож звертатися до органів ПФУ не потрібно. Докладніше про підвищення пенсій розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Денис Шмигаль наголосив, що незважаючи на складну економічну ситуацію, що склалася в умовах повномасштабної війни, уряд провів уже дві індексації та своєчасно виплачує пенсії. Прем'єр-міністр додав, що березнева індексація – не єдиний перерахунок пенсій у 2023 році. У квітні виплати переглянуть працюючим пенсіонерам з урахуванням збільшеного стажу.

У Санкт-Петербурзі підірвали кафе Пригожина: загинув відомий російський воєнкор

Владлен татарський. Фото: скриншот з відео
Владлен татарський. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вибух стався в кафе у Санкт-Петербурзі під час "творчого вечора" російського воєнкора Владлена Татаського. Відомо про 1 загиблого і 6 поранених. Російські пабліки повідомляють, що загинув сам Татарський, у коментарях до новини хтось написав такий коментар: "Владлен загинув". Потужність вибухового пристрою у Санкт-Петербурзі склала понад 200 грамів тротилу, заявили у правоохоронних органах рф. Вибухівку занесла дівчина на ім'я Настя.

Настя Каменських, яка опинилася на межі втрати голосу, показала, як проходить реабілітація: "Неймовірний ризик"

Настя Каменських, кадр з кліпу "Душа"
Настя Каменських, кадр з кліпу "Душа"

Знаменита українська співачка, дружина Олексія Потапенка Настя Каменських зовсім недавно схвилювала шанувальників заявою, що ризикує назавжди втратити голос через проблеми із голосовими зв'язками. Зараз зірка проходить лікування та кілька разів на день відвідує лікаря. Настя Каменських зазначила, що існують спеціальні ін'єкції, які здатні полегшити роботу голосових зв'язок, але їх використання небезпечне, тому вона проходить курс інтенсивного лікування і має намір вже незабаром повернутися в дію.

Хмельницький розхитує через побиття військового в церкві УПЦ МП: біля храму збираються люди та поліція, мер видав розпорядження

Священики УПЦ МП побили військового
Священики УПЦ МП побили військового

У неділю, 2 квітня, з самого ранку в Хмельницькому спалахнув новий скандал на релігійному ґрунті. В одному із храмів УПЦ МП священнослужителі побили військового. Військовий Артур Ананьєв, який з початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт в складі 19-го стрілецького батальйону, пішов в московський храм, щоб задати питання "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?". В результаті відео з побиттям військового потрапило в мережу. Однак пізніше з'ясувалося, нібито військовий негідно себе поводив та його було заарештовано за дрібне хуліганство. Українці не задовільнились таким рішенням ситуації. Тому під стіни храму стали збиратися люди, станом на 17:30 їх було вже близько 500 осіб. Вони стали кричати "Ганьба!", "Геть московських попів", також лунає гімн України та інше. Натомість церковники й собі співають церковні пісні.

В Україні прогнозують підвищення цін на продукти напередодні Великодня: що і на скільки подорожчає

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

В Україні ціни на продукти вже досягли рекордних позначок, але перед Великоднем очікується черговий виток подорожчання. Що і на скільки може піднятися в ціні, розповіла "24 каналу" завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало. Прогнозується, що напередодні Великодня українці почнуть активніше купувати м'ясо, що спричинить зростання цін приблизно на 5-7%. При цьому деякі види м'яса вже змінилися в ціні та обійдуться українцям дорожче. Також напередодні Великодня очікується традиційне підвищення попиту на курячі яйця і зростання їх вартості, орієнтовно на 5-7%.