На майбутні свята очікується пожвавлення валютного ринку, оскільки українці почнуть обмінювати свої заощадження. Це може вплинути на курс долара, зазначив експерт.

Протягом першого тижня квітня курс коливатиметься в межах 37,3-38,3 грн. за долар, а євро – 40-41 грн. Але перед Великоднем він тимчасово зменшиться, як повідомив директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко. Бажаючим радять купувати валюту до третьої декади місяця.

Курс долара. Фото: youtube
Курс долара. Фото: youtube

"Громадяни можуть обміняти частину своїх валютних заощаджень, щоб підготуватися до свята. Саме тому з 6 квітня на ринку може скластися ситуація, коли валютна пропозиція почне зростати, що відразу позначиться на курсі валют", - пояснив він.

У тиждень святкування Великодня до 16 квітня очікується зміцнення гривні 2-3%. Марченко зазначив, що це позначиться на валютному курсі. Зокрема, з 6-7 квітня до 16 квітня курс валют може знизитися до 37,3-38 гривень за долар і до 39,5-40,5 гривні за євро.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

До цього періоду валюта коливатиметься в межах не більше 30-50 копійок, а різниця між курсами купівлі та продажу становитиме близько 15 копійок для долара та 25 копійок для євро.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Але ж українців поспішили заспокоїти, що це тимчасово. До кінця третьої декади квітня валютний курс стабілізується – близько 38,3 гривні за долар та 40-41 гривень за євро.

Нагадаємо, ПриватБанк блокує послугу "Оплата частинами": "За які гріхи в мене нуль"

Як повідомляв Знай.ua, українці не отримають щорічні виплати у травні: як вирішили питання у Верховній Раді