Кава дуже популярна, а для деяких є справжнім "двигуном", без якого неможливо прокинутися. Але її важливо вміти не тільки правильно готувати, а й зберігати. Це безпосередньо впливає на смак бадьорого напою.

Якщо ви справжній поціновувач кави, ви повинні знати про правила її зберігання. Завдяки цьому збережуться смак та аромат напою. Найголовніше - це не давати зернам або меленій каві перебувати на сонці, відкритому повітрі та у вологому середовищі із сторонніми запахами.

Кавові зерна, фото joinposter
Кавові зерна, фото joinposter

Кисень в упаковці може швидко погіршити її якість, а через світло можуть загубитися смак та аромат. Обирайте для зберігання кави відповідний контейнер. Він має герметично закриватися. Добре підійдуть скляні чи керамічні банки, але з кришкою. Засипайте мелену каву виключно в сухий та чистий контейнер.

Кава мелена, фото torbafood
Кава мелена, фото torbafood

Популярні новини зараз
Українцям будуть по-новому вручати повістки: все зміниться з 16 липня Звички доведеться міняти: Нацбанк оголосив про великі зміни Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат
Показати ще

Зберігати каву потрібно в прохолодному і темному місці, але точно не в холодильнику. Також не залишайте її поруч із продуктами, що мають яскравий аромат – часником, спеціями тощо. Кава може поглинути запахи. А щоб кава була максимально смачною, зерна краще молоти одразу перед приготуванням.

Нагадаємо, коли і як краще мити вікна, щоб обійтися без зайвого клопоту: про ці нюанси повинна знати кожна господиня

Раніше ми писали про те, що робити з яйцями не першої свіжості: несподіване застосування, яке заощадить гроші та принесе користь

Як повідомляв Знай.ua, цікавий лайфхак для очищення сковорідки від нагару: знадобиться жменя рису та трохи зусиль