В Україні очікується стабілізація ситуації із цінами на цибулю. Також позитивна тенденція спостерігається на міжнародному ринку цибулі. Про це розповіла президент Асоціації виробників часнику України та представник нідерландської компанії з вирощування часнику та цибулі Gourmet Юліанна Мусса у коментарі AgroPortal.

В Україні збільшують площі під цибулю, щоби стабілізувати ситуацію на ринку. Наприклад, на вирощування овочів переходять у західних областях, які зазвичай на цьому не спеціалізувалися.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Також, за словами експерта, ринок добрив стабілізувався і підвищення цін вже не виникає. З посадковим матеріалом також немає проблем, оскільки фермери мають доступ до посівного матеріалу як українського виробництва, так і іноземного.

Зазначається, що вже цієї весни в Україні почнуть знижуватись ціни на цибулю. Втім, чекати цінників, як за аналогічний період минулого року не варто.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Ціна на цибулю, скріншот: Youtube
Ціна на цибулю, скріншот: Youtube

"Що стосується ціни на цибулю, то вона зменшиться, коли почнуть збирати новий урожай, а це вже через місяць. Тому вже навесні можна очікувати, що ціни на цибулю впадуть, і ринок стабілізується. Звичайно, цибуля не може коштувати, як минулого року. , але й не досягне такої пікової позначки, як у цьому", - прогнозує Юліанна Мусса.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коли цибуля та гречка стануть доступними: експерт розповів, чого чекати від цінників у супермаркетах.

Також наш портал інформував, олія різко впала в ціні, майже шару: кидайте все і швиденько стаєте в чергу.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.