В Україні переважно спостерігається зростання цін на продукти харчування, втім деякі категорії товарів часом радують здешевленням. Так, на початку квітня в супермаркетах знизилися ціни на буряк та болгарський перець. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В українських супермаркетах продовжують зростати ціни на більшість овочів, наприклад, морква, цибуля, огірки та помідори вже стали рекордсменами з подорожчання. Але водночас у торгових точках фіксується і здешевлення деяких овочів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 5 квітня середній цінник на буряк знизився до 9,65 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні овоч продавався по 10,41 гривні за кіло. У квітні діапазон цін на буряк тримається в межах 7,90-13,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, у супермаркетах почав дешевшати болгарський перець, який у березні встановив ціновий рекорд та продавався в середньому по 228,96 гривні. Наразі ж овоч пропонується по 216,33 гривні за кіло, що на 12,63 гривні дешевше. Цінники на перець коливаються від 196,00 до 234,00 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.

Також наш портал інформував, поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали, в Україні почали знижуватися ціни на курячі яйця: скільки доведеться віддати за десяток на початку квітня.