У березні було проведено індексацію пенсій майже для усіх категорій одержувачів. Але пенсій, призначених у 2020-2022 роках, індексація не торкнулася.

У Пенсійному фонді пояснюють: це пов'язано з тим, що з 2020 року пенсія і так обчислювалася з вищої, ніж у попередні роки, середньої зарплати.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Тому "нові" пенсіонери вже отримують пенсію значно більшу, ніж ті, які мають аналогічні показники (стаж, зарплату), але вийшли на пенсію набагато раніше.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Водночас постановою уряду "Про індексацію пенсійних та страхових виплат і додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році" № 168 від 24 лютого 2023 року передбачено, що до таких пенсій встановлюється щомісячна доплата у розмірі 100 гривень.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Перерахунок працюючим пенсіонерам пенсій буде здійснений з 1 квітня, як це і передбачено законодавством. Проте проіндексовані виплати вони зможуть отримати тільки в червні, разом з доплатою за квітень і травень. Інформація за перший квартал 2023 року надійде до органів Пенсійного фонду вже у другій половині травня.

Нагадаємо, ми писали, чим можуть бути небезпечні трав'яні чаї і чому потрібно знати міру у їх вживанні.

Як повідомляв "Знай.ua" у супермаркетах подорожчала "молочка", але не вся: скільки українцям коштуватиме кефір, сметана і сир.

Також "Знай.ua" інформував, чи потрібно змінювати документи, якщо перейменували вулицю: українці дізналися, кому треба бігти до паспортного столу.