Холодна та нестабільна погода очікується ще протягом наступних п'яти днів, але поступово опади припиняться, а температура підвищуватиметься.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube
Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube

Нагадаю, що циклон – це завжди поєднання теплих і холодних повітряних мас, тому й спостерігаються значні температурні контрасти по Україні та відповідна фаза опадів. У західних областях був сніг. Наприклад, сьогодні вранці подекуди випало до 30 см, – уточнила вона.

За її словами, завтра, 7 квітня, на Закарпатті та Прикарпатті очікується мокрий сніг, далі інтенсивність опадів зменшуватиметься, відповідно й температура підвищуватиметься, але не надто стрімко.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube
Зимова погода навесні. Фото: скриншот Youtube

Птуха підсумовує, що така тенденція до розподілу, коли на Заході та Правобережжі загалом прохолодніше, а на Півдні та Лівобережжі – дещо тепліше, зберігатиметься протягом наступних п’яти днів. Починаючи з 9 квітня, вже і вночі майже всюди буде плюсова температура.

Нагадаємо, ми писали, що

Як повідомляв "Знай.ua"
Також "Знай.ua" інформував