Початок квітня знаменувався продовженням підвищення цін на ринку свиней забійних кондицій. Такими даними діляться аналітики Асоціації "Свинарі України".

Останні торги березня закінчились позитивною ціновою динамікою. Оператори ринку переглянули котирування у бік підвищення на 1-3 гривні за кіло. У такий спосіб живець свиней переважно пропонувався в межах 74-75 гривень за кіло. При цьому в окремих випадках зустрічалися відхилення у ціні як у бік підвищення, так і зниження.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

Середній цінник на живець встановився на рівні 74,65 гривні за кіло, а це на 2,2% більше, ніж тижнем раніше.

Аналітики зазначають, що передсвятковий ажіотаж на ринку поки що не спостерігається, але реалізація помітно пожвавилася. Разом з тим очікується, що наступного тижня споживча активність збільшиться ще більше у зв'язку зі святковими днями, що наближаються.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Також переробники вважають, що потепління у другій половині місяця має утримати продаж на вищому рівні, ніж у зимовий період.

Раніше портал Знай повідомляв, скільки доведеться "відвалити" за великодній кошик у 2023 році: без помідорів та огірків вже більше 1000 грн.

Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.