Жінка з "синдромом перевертня" встановила рекорди своєї довгої бороди після того, як кілька десятиліть тому відмовилася від бритви.

74-річна Вівіан Вілер потрапила до Книги рекордів Гіннеса (GWR) як "найдовша борода у жінки" 8 квітня 2011 року. Вуса мами трьох дітей виросли до колосальних 10 дюймів (25 см), а деякі повідомляють, що відтоді вони стали ще довшими. І коли її запитали, чому вона не поголи волосся для обличчя, вона сказала, що не хоче бути "кимось, ким вона не є".

Вівіан Вілер, фото: Книга рекордів Гіннеса
Вівіан Вілер, фото: Книга рекордів Гіннеса

У бабусі з Лоутона, штат Оклахома, захворювання, яке називається гермафродитизмом, що означає, що вона на 50 відсотків жінка і на 50 відсотків чоловік. Вівіан з'явилася на світ з рослинністю на обличчі через інший стан, відомий як гіпертрихоз або "синдром перевертня". Тільки коли їй виповнилося п'ять років, волосся почало темніти, а її батькові стало соромно. Він відправив Вівіан до цирку братів Рінглінга в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де вона отримувала пристойну зарплату у розмірі 1 000 доларів на місяць.

До 55 років вона носила титул "Бородатої леді", де приголомшені фанати вирячилися на неї і висміювали.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Говорячи з ABC, Вівіан сказала: "Це було просто те, що я мала зробити, щоб допомогти моїй родині у фінансовому відношенні. Мій батько змусив мою матір відіслати мене".

Цирковий світ був жорстким, з виснажливим годинником репетицій та неприємними умовами життя.

Вона додала: "Вони сказали, що у них є місце для сну, яке було вантажівкою, в якій є інструменти та речі для намету".

Вівіан та її син Річард Лоренц, фото: Keystone/Zuma/REX/Shutterstock
Вівіан та її син Річард Лоренц, фото: Keystone/Zuma/REX/Shutterstock

У перервах між гастролями, коли вона поверталася додому до батька, він змушував її брати бритву і начисто голити обличчя.

В інтерв'ю AOL News вона розповіла, що її батько сказав їй: "Ось що тобі потрібно зробити, щоби вписатися в суспільство".

Вигнана світом Вівіан сказала, що саме її віра в Бога і її циркова сім'я дали їй сили продовжувати. У 1990 році їй набридло і вона повністю перестала голити бороду і дозволила їй відрости.

Вівіан пояснила: "Без бороди я не я. Я вдаю тим, ким не є".

Тепер вона воліє заплітати її, щоб займатися своїми повсякденними справами.

Нагадаємо, що 33-річна дівчина хотіла розгладити зморшки ботоксом, а отримала шалені очі: скасовувати ін'єкції не хоче.