Українці вже активно готуються до Великодня та завчасно купують продукти на святковий стіл, серед яких також необхідними є овочі. Проте, ціни на них тримаються на досить високому рівні, навіть на оптових ринках.
З овочів найдорожче подорожчали огірки, помідори, цибуля та морква. На ці позиції вартість зростає вже декілька місяців, але аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев впевнений, що ціни найближчим часом злетять ще вище.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Фермери чекають на початок сезону, але цього року він буде пізнім. А ось теплична продукція залишається дорогою через витрати на електроенергію та газ.

"Складно прогнозувати, але вони (ціни – ред.) точно не знизяться найближчим часом кардинально сильно. Ми чекатимемо сезону. У нас сезон все-таки буде пізнім, тому що Херсонська область все ще залишається у зоні бойових дій, а тепличні овочі не продаватимуться дешево через те, що дорога електроенергія та газ. Немає сенсу продавати дешево овочі", – пояснив експерт.

На початку квітня ціни на овочі залишаються на високому рівні, а дозволити їх собі на Великдень зможуть не всі українці. Наприклад, тепличні огірки продаються в середньому по 100-115 грн/кг (+45% до ціни), помідори – 75-95 грн/кг (+19%), цибуля – 44 грн/кг (ціна злетіла в 2,3 рази), а морква – 28,50 грн/кг (+63%).

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Нагадаємо, продукти великоднього кошика подорожчали, від чогось доведеться відмовлятися? М'ясо, яйця чи випічка

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, ранкові грінки дешевшають: українські супермаркети знижують ціни на соняшникову олію, хліб і яйця.