Попри те, що в країні вже другий рік йде війна, і закриті кордони, пасажири спокіно мандрують до держави-агресорки у відкриту. Автобуси з Києва, Львова, Дніпра та інших обласних центрів України кілька разів на тиждень вирушають до Москви і назад.

Знайти автобус, який відвезе до рф досить легко, їх повно у соціальних мережах. Журналісти ТСН провели власне розслідування. Щоб відправитися до країни, яка знищує міста і українців, слід заплатити від 250 до 350 доларів, тобто до 13 тисяч грн.

Скриншот оголошень
Скриншот оголошень

Найдешевші поїздки пропонують зі Львова. А щоб поїхати з Харкова чи Києва, прийдеться заплатити на 20-40 доларів більше.

Україна — Польща — рф

Жодної складної схеми в перевізників немає: пасажир сідає в Україні на автобус, який прямує до Польщі, а вже у Варшаві пересідає на прямий рейс до москви. Цей автобус прямує через Литву та Латвію.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Схема маршруту
Схема маршруту

"Тільки з Києва та Львова, дівчино. 250 доларів. Купувати нічого не треба. Приїжджаєте вівторок-субота до Києва на залізничний вокзал, біля Макдональдса, до двох годин. І ми вас забираємо на мікроавтобусі. Буде одна пересадка в Варшаві", — розповів ТСН.ua перевізник Михайло.

В його чаті налічується майже 2,5 тисячі клієнтів, які передають через чоловіка посилки, інші їздять до рф та назад.

Перевізники. Фото: скриншот ТСН
Перевізники. Фото: скриншот ТСН

На запитання, чи не буде проблем під час перетину кордону, один чоловік дивується. "Чого вони мають бути, якщо автобус їде до Варшави? З Варшави інший буде", — каже він.

Другий перевізник запевняє, що проблем із поїздками до Росії зовсім немає. Щодня десятки людей вирушать в обидва боки. Для того, щоб забронювати квиток, сплачувати нічого не треба. Гроші за проїзд беруть у Варшаві або після перетину російського кордону. Деякі просять фото закордонного паспорта.

Про популярність таких рейсів свідчить їхня регулярність та розмаїття варіантів. У коментарях до публікацій перевізників у Facebook українці цікавляться рейсами та цінами.

Покарати неможливо

Притягнути до відповідальності таких "бізнесменів" неможливо. Про це заявив адвокат Ростислав Кравець. Єдиного перевізника, який забезпечує транспортування пасажирів чи вантажу з України до росії, немає.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

"І звинувачувати в колабораційній діяльності, підриві національної економіки чи невиконанні рішення Ради національної безпеки та оборони України також буде вкрай важко, тому що це різні особи та юридично один з іншим жодним чином не пов'язані", — пояснив Кравець.

Нагадаємо, ми писали, що росіяни у відповідь на акцію "Монобанку" пропонують спалити відділення банку.

Як повідомляв "Знай.ua" воїни ЗСУ вивели на полювання голуба Гришу: успішно виконує бойові завдання на передовій.

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні чоловікові дали 3 роки за "страх перед війною".