Українці можуть не стояти у фізичній черзі на кордоні, а зайняти місце в електронній. Ця програма діє вже декілька місяців, проте скористатися нею мають право не всі водії.
Безкоштовний державний сервіс "ЄЧерга" дозволяє водіям вантажівок зайняти електронну чергу на кордоні. В режимі онлайн можна спостерігати, як вона рухається і контролювати весь процес. Система автоматично надсилає повідомлення на телефон автомобіліста, завдяки чому він дізнається, коли приблизно перетне кордон.

Вантажівки, скріншот: YouTube
Вантажівки, скріншот: YouTube

Цей проект створили з метою збільшити потік вантажного транспорту та скоротити витрати на транспортування товарів. У ньому водії мають можливість спланувати свій графік та заощадити час, оскільки розраховується точний час проходження митного контролю.
Однак отримати доступ до електронної черги не так просто. Для цього водії повинні мати ліцензію на перевезення через систему "Шлях". Ще один спосіб - відноситися до категорій осіб, яким дозволено перетинати кордон у період дії воєнного стану.
Як зайняти електронну чергу:
  1. Потрібно пройти реєстрацію або авторизуватись;
  2. Натиснути "Стати в чергу";
  3. Обрати пункт пропуску та продовжити процедуру;
  4. Вказати дані водія;
  5. Внести дані транспортного засобу. Якщо стосовно вас було внесено заявку через "Путь", номер авто підтягнеться автоматично;
  6. Заповнити митну декларацію;
  7. Перевірити та підтвердити дані;
  8. Натиснути "Стати у чергу".
Подивитися, як рухається черга на кордоні, можна у розділі "Мої черги".

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще