Традиційно напередодні Великодня у супермаркетах починається дикий ажіотаж, тож виникає ризик придбати неякісні продукти. Експерт поділилася декількома рекомендаціями, щоб українці не потрапили на гачок і заощадили гроші.

У святковий період на полицях супермаркетів може виявитися багато фальсифікату чи неякісної продукції.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Лариса Баль-Приліпко, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів та природокористування (НУБіП) повідомила, на що слід звернути увагу.

Українцям потрібно уважно оглядати маркування та товарний вигляд продуктів. Насамперед це стосується яєць, борошна, м'яса, риби. Зокрема, упаковка борошна не повинна бути пошкоджена, адже у протилежному випадку в ній можуть оселитися комахи.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
Показати ще

"Якщо ми купуємо яйця зараз і вони свіжі (з червоним маркуванням), то їм у межах 7 днів. А коли ми купуємо м'ясо і воно запаковане, то така продукція потребує обов'язкового зберігання в холодильнику. Якщо це не під вакуумом кусок м'яса, а просто в пакеті, то термін зберігання в холодильнику за температури +4...+6 – 3-4 дні. Якщо ви просто купили свіже м'ясо і вам потрібно його зберегти 2 тижні, то краще запакувати його і покласти в морозилку окремо, щоб не було запахів", – підказала експерт.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Нагадаємо, "золотий" батон: супермаркети підвищили ціни на хліб, скільки коштуватиме буханець

Як повідомляв Знай.ua, українці можуть безкоштовно отримати продукти, одяг та електроніку: кому належить