Здавна у народі існує цікава прикмета на Чистий четвер (13 квітня) для залучення грошей.

Потрібно брати всі наявні в будинку гроші в руки і перераховувати їх тричі так, щоб ніхто не бачив, навіть домочадці та найближчі.

Рахувати гроші потрібно на сході сонця, опівдні і на заході сонця. Перераховувати їх має той, хто управляє фінансовим становищем у сім'ї. Якщо хтось із домочадців може перешкодити вам при їх перерахунку, попросіть заздалегідь, щоб вас не турбували. А то весь процес піде нанівець.

Чистий четвер
Чистий четвер

Віддавати борги ні Чистий четвер, ні будь-якого іншого дня до Великодня не варто. Та й взагалі: нічого цінного у цей проміжок часу виносити з дому не можна. А ось робити перестановку меблів дуже корисно. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода буде непогожою, то в цей день буде тепле. І ваше найпотаємніше бажання справдиться.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ворожать у Чистий четвер з ранку в такий спосіб. Потрібно визирнути у вікно. Якщо першою людиною, яку ви побачите за вікном, буде старий або стара, значить, бути біді – це обіцяє невдачу. Якщо вони з порожнім відром або порожньою сумкою, на вас чекає безгрошів'я.

Побачити свійських тварин (кішку чи собаку) – до успіху та благополуччя. Особливо добре побачити молоду жінку у вікні – це обіцяє здоров'я та щастя. Бачити дитину чи дітей, отже, має бути навчання чи певне зростання у роботі.

Ворожіння, кадр із серіалу "Сліпа"
Ворожіння, кадр із серіалу "Сліпа"

Ще одне ворожіння пов'язане з великоднім паском. Для сім'ї прийнято пекти одну велику паску. Вкладіть у нього записки з прогнозами. Напишіть побажання: чекає кохання, щастя чи успіх у бізнесі. Хто, що витягне, те й збудеться.

Погана прикмета у народі, якщо сімейний паску спробує хтось чужий і навіть побачить, як його різатимуть. Вважається, що у присутності інших гостей цього робити не можна.

У народі кажуть, що така подія знаменує біду та невдачу, нібито гості лише додадуть проблем у ваше життя. Чужі люди можуть позаздрити. І після цього щастя чекати не доведеться. Ось чому свій сімейний паску варто розрізати і їсти лише у своєму сімейному колі.

Чистий четвер
Чистий четвер

Якщо обрізати волосся в Чистий четвер або підстригати кінчики, чубчик, людина таким чином очищається від гріхів. Вважається, що волосся буде рости довгим, красивим і гладким, якщо постригти його в цей день.

Але найголовніше – молитва і покаяння протягом усього Страсного тижня. Коли у Чистий четвер будете вранці у церкві, не забудьте принести із собою додому свічку. Вона називається пристрасною. І має допомогти захистити домочадців від невдач та хвороб. Нехай свічка догорить у вашому будинку біля ікон. Це обіцяє благополуччя.

церква, свічки, хрест
церква, свічки, хрест

Тепер ви знаєте про цікаві прикмети у Чистий четвер. Мийтеся та купайтеся до перших променів сонця! Забирайтеся в будинку, наводьте порядки, печіть паску і фарбуйте яйця. Не забудьте позбутися старих непотрібних речей цього дня. Те, що давно не носите, можете віддати незаможним або просто викинути.

Ви самі будівельники свого щастя. І сьогодні можете змінити своє майбутнє. Проведіть цей день із користю для душі та тіла. Почніть активну підготовку до світлого свята Великодня. Думайте про хороше, світле і добре в Чистий четвер, адже вода здатна матеріалізувати ваші думки. І пам'ятайте про те, що генеральне прибирання та чистота в будинках – запорука вашого щастя.

Нагадаємо, що має бути на Великдень у кошику і чому не можна брати сіль, фрукти та алкоголь до церкви.

Раніше ми повідомляли про паску за рецептом від бабусі: завжди виходить і викликає захоплення.