Про це у Facebook повідомив підприємець та волонтер Юрій Голик, який наразі керує проєкт з виготовлення вітчизняних БПЛА.

Юрій зазначив, що дрон української збірки призначений для знищення живої сили противника, їхніх автомобілів, бронетехніки, укриттів і вогневих точок. Він оснащений двома камерами й додатково може бути обладнаний тепловізором.

За словами розробників, дрон зможе обходити ворожі засоби радіоелектронної боротьби, долати відстань до 5 км і нести боєприпаси вагою до 5 кг. Більш точні технічні характеристики БПЛА стануть зрозумілі в процесі бойових випробувань, які відбудуться цього тижня.

“Команда розробників складається з шести чоловік. Якщо тестування першого БПЛА військовими пройде вдало, ми плануємо налагодити серійне виробництво”, — прокоментував Юрій Голик.

Крім того, волонтер анонсував роботу над більш складним проєктом, який стане додатковими “очима" для військових. Це БПЛА-розвідник з розмахом крил понад 3 м, над яким наразі також працює їхня команда інженерів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще