ВРУ у понеділок, 10 квітня 2023 року, схвалив у першому читанні законопроект №9046, який передбачає повернення ДПА для учнів 9 та 11 класів у форматі ЗНО чи НМТ з чотирьох обов'язкових дисциплін.

Учні проходитимуть перевірку з української мови, математики, історії України та однієї з іноземних мов.

Школа у Франції, кадр з відео
Школа у Франції, кадр з відео

Метою законопроекту є підвищення рівня якості викладання та вивчення історії України та іноземних мов на всіх етапах повної загальної середньої освіти.

Паралельно законопроекту Міносвіти пропонує скоротити список предметів: випускники 4 класів – з української мови та математики; дев'ятикласники – з української мови, математики, історії України та іноземної мови; одинадцятикласники – з української мови, історії України, математики чи іноземної мови.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Для набуття чинності законопроекту №9046 для початку необхідне прийняття його у другому читанні та підписання Президентом України. Тому важливо стежити за подальшим його розглядом.

Наразі ж випускники мають сфокусуватися на підготовці до НМТ. Вже діє реєстрація. Цього року діти протягом 180 хвилин вирішуватимуть питання з трьох предметів – української мови, математики та на вибір.

Нагадаємо, Кабмін вирішив, коли у школярів закінчиться навчальний рік - канікули влітку "під загрозою"

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні хочуть повернути навчання у школах двома мовами, але є нюанс: "Профільний предмет буде обов'язково"

Знай.ua писав, школярі зіткнулися з "проблемами" навчаючись і в Україні, і в ЄС: вчителів там "не поважають"