Українці вражають своєю згуртованістю та людяністю під час війни. Такими якостями наділений і 8-річний Давид, який волонтерить, незважаючи на свій юний вік.

Давид Понуляк із Запоріжжя активно допомагає українцям у лихоліття. Хлопчик займається розвезенням тканини на білизну та гуманітарної допомоги, відвідує поранених бійців у шпиталі з гостинцями та піснями. Історію юного волонтера розповіли у сюжеті ТСН.

Плани у 8-річного українця амбітні. Він хоче в майбутньому стати президентом країни, щоб народ ніколи нічого не потребував.

"Я мрію бути президентом цієї країни та забезпечити все, що потрібно", - заявив хлопчик.

8-річний волонтер, кадр із сюжету ТСН
8-річний волонтер, кадр із сюжету ТСН

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Волонтер тягає нелегкі сумки для військових до шпиталю, але чітко усвідомлює свою місію у 8 років. Найважче, як зізнався Давид, це доставка гуманітарних вантажів. Після травми через падіння з ліжка йому довелося зробити перерву на декілька тижнів.

"Витримувати всі ці їзди… І ти їздиш, їздиш, і тобі стає дуже спекотно, і ти не можеш вже витримати", - поділився він.

Мама хлопчика теж займається волонтерством, а разом із ним допомагає землякам з початку війни. Вона впевнена, що діти мають знати про війну, незважаючи на упередження інших.

Мама 8-річного волонтера, кадр із сюжету ТСН
Мама 8-річного волонтера, кадр із сюжету ТСН

"Діти повинні бачити все, що відбувається і коли дитина заходить до чоловіків кремезних з бородами, вони навпаки посміхаються. Це така терапія від дітей. Обов'язково це має бути", - висловилася Олена.

Давида переповнює хвилювання перед кожним виступом для бійців, але водночас він інструктує їх, як вчинити з ворогами.

"Раз стусан, два стусан, вороги тікайте. Гей, москалики, тремтіть, з України геть біжіть", - каже він.

Нагадаємо, українцям видають ковдри, подушки, тепловентилятори і не лише: хто та як може отримати

Раніше ми писали про те, що генератори та потужний дрон: Андрій Андрєєв розповів про нову допомогу захисникам