Міністерство фінансів ще кілька років тому розпочало верифікацію українських пенсіонерів та інших одержувачів виплат від держави. У межах перевірки деяких громадян можуть позбавити виплати. Про причини, коли на заслуженому відпочинку можуть залишити без виплат, йдеться у законі про "Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування".

В Україні перевірять усіх отримувачів пенсії та в деяких випадках виплати можуть зупинити. Наприклад, підставою для припинення виплати пенсії може бути помилка в написанні ПІБ у документах або якщо виплати зовсім були оформлені за підробленими документами.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, нараховувати пенсію можуть перестати, якщо пенсіонер якийсь час проживав за кордоном або не отримував виплати протягом пів року та довше. Останнє стосується як тих, хто отримує пенсію на картку, так і тих, хто отримує гроші через "Укрпошту".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У разі виїзду пенсіонера з України Міграційна служба передає інформацію в інші держоргани, зокрема Пенсійний фонд, який може припинити нараховувати пенсію, якщо людина виїхала на тривалий термін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи додадуть до стажу період догляду за особою з інвалідністю: у Пенсійному фонді назвали умови.

Також наш портал інформував, вистачить скаржитися, допоможіть грошима: у ПФУ розповіли, як працюватимуть меценатські пенсії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати менше пенсії через війну: у ПФУ розповіли, як цього уникнути та збільшити виплати.