Жахливі кадри страти українських військових змусили здригнутися всіх. Російські окупанти безжально обривали їхнє життя, і при цьому зловтішалися. Як виявилось, це лише "вершина айсберга", адже більшість відео залишаються в архіві Офісу омбудсмена.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець розповів, що відео з ймовірними стратами українських бійців набагато більше. Їх просто не публікують у загальний доступ із певних причин.

Дмитро Лубінець, фото з відкритих джерел
Дмитро Лубінець, фото з відкритих джерел

"За 9 місяців відео публічної страти українських військовополонених російськими військовими ми отримали декілька десятків. Це відрізання голови, статевих органів, вух, носа, кінцівок", - розповів Лубінець.

Він зазначив, що відео записують особисто військові рф. Жахливі кадри, які підтверджують нелюдяність і злочини російських солдатів, зберігаються в Офісі омбудсмена. Генеральний прокурор відкриває кримінальні провадження, проте ефективного механізму покарання для таких випадків не існує, як зізнався омбудсмен.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

"Що я повинен зробити, щоб точно винуватців було знайдено і покарано - це звернення уваги, окремий лист Верховному комісару ООН", - додав він.

Нагадаємо, Олексій Данилов розповів про повернення Криму, а Кирило Буданов - про контрнаступ: "Найближчим часом усе це побачать"

Раніше ми писали про те, що мер Маріуполя назвав, яка сума потрібна, щоб відновити знищене місто: "Інші гроші..."