Раніше українки мали право вийти на пенсію на досягнення 55 років, але з 2011 року розпочалася реформа, якій було передбачено поступове підвищення віку для пенсії до 60 років. Проте зараз не всі жінки можуть вийти на заслужений відпочинок навіть у 60-річному віці. Про це пише видання "На пенсії".

До Пенсійного фонду звернулася українка, яка бажає уточнити, коли жінка може вийти на пенсію.

"Здрастуйте, хочу запитати у якому віці жінки йдуть на пенсію?", - поцікавилася українка.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

У відомстві поспішили пояснити, що у 2023 році українки можуть вийти на заслужений відпочинок щодо досягнення 60-річного віку за умови наявності не менше 30 років страхового стажу. Також фахівці уточнили, що такі ж вимоги стосуються чоловіків.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

У ПФУ додали, що вимога до пенсійного стажу зростатиме щороку на 12 місяців. Це триватиме до 2028 року, допоки обов'язковий мінімальний стаж для виходу на пенсію у 60 років не досягне 35 років.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Отже, українки, які не зуміли накопичити до 60-річчя потрібну кількість стажу, будуть змушені продовжувати працювати до 63 або 65 років, коли вимоги для виходу на заслужений відпочинок трохи спрощуються.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують понад 10 тисяч гривень: статистика засмучує.

Також наш портал інформував, що верифікація пенсіонерів: частину українців можуть залишити без виплат на заслуженому відпочинку.

Крім того, ми писали, українців навчили, як отримати пенсію за період безробіття: обирати потрібно самому.