Мешканці звільнених територій отримують рахунки за комунальні послуги, якими користувалися не вони, а російські окупанти.

Окупанти розселялися по українських будинках і користувалися комунальними послугами без обмежень.

Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.

У будинку Людмили Кадухи жили окупанти і після звільнення окупованих територій вона отримала рахунок на опалення на понад 4 тисячі гривень. Під тиском постачальників послуг родина вимушена була оплатити борг.

“У нас у мами гіпертонічна хвороба і криз був, ми заплатили, щоб мама не нервувала, бо постійно дзвінки, постійно “заплатіть борг, у вас борг, ми відключимо, подамо на суд”, весь час її тероризували”, - розповідає Людмила.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

Марія Ярема розповідає, що їй відрізали газ два тижні тому. Будинок жінки згорів, тому вона зимувала у родичів, але навесні повернулася додому і помітила, що газова труба біля її хати зникла.

Жінка ще в травні написала заяву, що її хата згоріла під окупації і не сплачувала за розподіл газу, та вона навіть не здогадувалася що її від’єднають від мережі.

"Через такий час відрізані, ну хоч би поцікавився чи ми хочемо, чи ми не хочемо заплатити. Якщо заборгованість за транспортування, то ми б заплатили, у нас там до 60 грн, у нас був котел твердопаливний, економія була”, - скаржиться Марія Ярема.

Ольга Вертієнко нещодавно поховала чоловіка. До сих пір не може оговтатись від місяцю полону в підвалі. В жінки не було можливості сплатити за спожитий окупантами газ, через те, що багато коштів пішло на лікування та похорони чоловіка. Жінка розповідає що окупанти в її хаті користувались теплом зовсім себе не обмежуючи.

"Було не то що тепло, а дихати не було чим. Не економили, от ми економили, ми топили дровами постійно з чоловіком, бо пенсія невелика. Ми зайшли у хату, я думала моя хата злетить, так спекотно було", - розповідає Ольга

В уряді повідомляють що знають про цю проблему та працюють зараз над нею.

Опалення, фото: apostrophe.ua
Опалення, фото: apostrophe.ua

“Це важливе рішення. Вже є відповідний проєкт постанови. Це питання буде вирішено найближчими тижнями”, - запевняє міністр енергетики України Герман Галущенко.

Урядовці обіцяють ухвалити норму, яка передбачатиме порядок погашення цих боргів.

Нагадаємо, раніше ми писали що українцям спишуть борги за комуналку – хто може на це розраховувати

Як повідомляв портал "Знай.ua", підвищення комунальних тарифів: експерт пояснив, чого насправді чекати

Також "Знай.ua" писав, що кабмін українцям обіцяє списати борги за комуналку, кого стосується