До Пенсійного фонду звернулись із запитанням про недоотримані субсидії.

В Україні завершився опалювальний період. Але субсидії до кінця ще не виплатили. У фахівців ПФУ поцікавилися, чи виплачується недоотримана житлова субсидія, у разі смерті її одержувача.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Фахівці Пенсійного фонду заначили, що суми призначеної, але не виплаченої у звʼязку зі смертю одержувача житлової субсидії, виплачуються одному із членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія, за його письмовим зверненням, поданим протягом трьох місяців після смерті одержувача.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Правова підстава для такої відповіді прописана у пункті 3 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N°848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива".

Скриншот ПФУ
Скриншот ПФУ

Українці підказують, що на цей рахунок є рішення судів які кажуть що не виплачені суми складають спадок і тому термін звернення на такі виплати необмежений.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні, попри "обіцянки", зросли ціни на комуналку – за що тепер платити дорожче.

Як повідомляв "Знай.ua" ПФУ нараховує надбавки не в повному обсязі: у чому причина та кому не пощастить.

Також "Знай.ua" інформував, як українцям призначатимуть субсидії з 1 травня: важливі нюанси.