Харчування завжди було дуже важливим для дієтолога та тренера з фітнесу Джессі Федера, який контролює все, що він споживає, щоб забезпечити собі найбільш збалансовану дієту.

Високий рівень холестерину давно є важливою проблемою у його сім'ї, тому Федер завжди обережно ставився до вживання чогось, що, на його думку, могло підвищити рівень холестерину, тому він уникав яєць. Про це повідомляє видання Newsweek.

Ціни на яйця, скріншот: Minfin
Ціни на яйця, скріншот: Minfin

Вміст холестерину в одному великому яйці, за даними Міністерства сільського господарства США, становить близько 186 міліграмів і все воно знаходиться в жовтку.

Одинадцять відсотків дорослих мають високий рівень холестерину. Здобувши досвід як дієтолог і розширивши свої знання про те, що він вживає, Федер дізнався, що холестерин у харчуванні людини не обов'язково впливає на рівень холестерину в крові, як він раніше думав.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Це було відкриттям для нього, тому чоловік і вирішив включати яйця до свого раціону для отримання білка, коли дізнався, що вони автоматично не підвищують його рівень холестерину.

Ціни на яйця, фото: Знай.ua
Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Тепер він їсть від трьох до п'яти яєць щоранку протягом року, зробивши їх частину свого сніданку, що, на його думку, значно покращило його здоров'я та рівень енергії. Яйця можуть забезпечити організм різними поживними речовинами, включаючи вітамін A, вітамін B, фолат, вітамін B12, холін та антиоксиданти.

У тілі є два види холестерину, відомі як добрий і поганий. Хороший – це ліпопротеїн високої густини (HDL), він знижує ризик серцево-судинних захворювань. Збільшення поганого холестерину або ліпопротеїну низької густини (LDL) навпаки – підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Відколи Федер додав кілька яєць у свій щоденний раціон, рівень його хорошого холестерину виріс, а поганий знизився, розповів він.

Нагадаємо, до яких наслідків призводить дієта в юному віці: у майбутньому можна "поставити хрест"

Як повідомляв "Знай.uа", чому "не доїдати" при дієті неправильно - найкращі поради експертів, щоб скинути вагу

Знай.uа писав, їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим та молодим