Власники собак проводять багато часу на вулиці, та відпускають гуляти у садах та парках, виїжджають на природу за місто. Крім кліщів, які особливо активні в теплу пору року, небезпеку для чотирилапих друзів становлять деякі квіти.

Ветеринарний лікар Джулі Базбі у своєму блозі розповіла, яких рослин варто уникати на прогулянках.

Нарциси

Нарциси. Фото: Youtube
Нарциси. Фото: Youtube

Більшість токсичних компонентів у нарцисах, таких як лікорин, оксалати кальцію та інші алкалоїди, знаходяться у цибулинах. Слідкуйте, щоб ваш улюбленець не викопував їх на клумбі. Квіти можуть викликати у собаки подразнення порожнини рота та посилене виділення слини, блювання, діарею, зниження кров'яного тиску, аритмію.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Конвалії

Конвалії. Фото: Youtube
Конвалії. Фото: Youtube

Токсини в конвалії дуже сильнодійні і можуть бути смертельними для собак. Квіти містять глікозиди, що впливають на електричну активність серця собаки. Це може призвести до уповільнення серцевого ритму, низький кров'яний тиск, судоми.

Тюльпани та гіацинти

Гіацинт. Фото: Youtube
Гіацинт. Фото: Youtube

Тюльпан та гіацинт містять однаково токсичні алкалоїди, які у найбільшій концентрації знаходяться у цибулинах. Розпізнати симптоми отруєння можна по прискореному диханню собаки, блювоті, діареї, слинотечі.

Тис

Тис. Фото: Youtube
Тис. Фото: Youtube

Тис – популярний чагарник для озеленення ділянок. Існує багато видів цієї рослини, але для собак найбільш токсичний тис японський, тис англійський і тис китайський. Ознаки отруєння: слинотеча, блювання, діарея, розширення зіниць, судоми, тремор, утруднене дихання.

Хризантеми

Хризантеми. Фото: Youtube
Хризантеми. Фото: Youtube

Хризантеми мають відносно низький ризик небезпечної токсичності в порівнянні з іншими отруйними рослинами. Ознаки отруєння собак хризантемами можуть включати слинотечу, блювання та діарею.

Нагадаємо, ми писали, що чим можна замінити наповнювач для котячого туалету: бюджетно, без запаху і улюбленець буде задоволений.

Як повідомляв "Знай.ua" як навчитися розпізнавати котяче "мяу" - після яких звуків потрібно мчати у ветклініку.

Також "Знай.ua" інформував, як усунути неприємний запах із рота у домашнього улюбленця: з чим може бути пов'язано.